Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Veaceslav Zaporojan propus Guvernului pentru…

Veaceslav Zaporojan propus Guvernului pentru funcția de judecător la Curtea Constituțională

 Veaceslav Zaporojan a fost votat unanim de către membrii Comisiei pentru selectarea candidaților la funcția de judecător la Curtea Constituțională din partea Guvernului pentru a fi numit în post.  Candidatura acestuia urmează a fi înaintată Cabinetului de miniștri.

Astăzi, Zaporojan a susținut proba interviului public, iar potrivit membrii comisiei, acesta a avut o „prestație impecabilă”.

„În opinia membrilor comisiei, Veaceslav Zaporojan, singurul candidat rămas în cursă, a avut o prestație impecabilă în cadrul interviului public, probă ce s-a desfășurat astăzi, oferind răspunsuri argumentate la toate întrebările care i-au fost adresate. Totodată, candidatul a promovat cu succes și primele două etape ale concursului: preselecția și proba scrisă, concluzia comisiei fiind că este în corespundere cu toate criteriile profesionale și cele de integritate, necesare funcției pentru care a aplicat.”, se menționează într-un comunicat al Guvernului.

La etapa probei scrise, Veaceslav Zaporojan a acumulat 54 de puncte din 65 posibile, în condițiile în care punctajul minim necesar pentru promovarea testului a fost de 45 de puncte.

În cursa pentru funcția vacantă de judecător la Curtea Constituțională s-au înscris șapte persoane: Teo Cârnaț, membru al Consiliului Superior al Magistraturii, Vladimir Grosu, fost ministru al Justiției, Ion Creangă, șeful Direcției juridice a Parlamentului, Eugen Rusu, fost adjunct al procurorului general, juristul Mihai Corj, Valentin Țîmbaliuc, consilier al președintelui țării, și Veaceslav Zaporojan, judecător asistent la Curtea Constituţională.

Foto: realitatea.md