Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Usatîi susține că a fost…

Usatîi susține că a fost dat în căutare de către Federația Rusă și că următorul pas al anchetatorilor va fi un demers la Interpol

Primarul de Bălți, Renato Usatîi, a fost anunțat în căutare pe teritoriul Federației Ruse de către departamentul de investigații al Ministerului Afacerilor Interne de la Moscova. Liderul „Partidului Nostru” leagă această decizie de vizita lui Igor Dodon la Moscova și susține că săptămâna viitoare ar urma să fie anunțat și în căutare internațională.

În cadrul unei intervenții live, Usatîi a precizat că urmează să le solicite celor de la Interpol să nu reacționeze la solicitarea cu privire la anunțarea sa în căutare internațională.

„Voi cere examinarea minuțioasă a tuturor materialelor, voi cere să fie solicitată și poziția mea, dar, cel mai important, să fie studiate toate documentele și o atenție deosebită să se acorde acelor materiale, care au ajuns la Interpol din Rusia acum doi ani. În ele este indicat în care țări și în ce operațiuni am fost implicat. Voi ruga ca aceste date să fie comparate cu ceea ce vor scrie acum despre mine”, a declarat primarul de Bălți.