Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Un sfert de veac după…

Un sfert de veac după gratii, pentru comiterea a trei crime

Individul, care acum doi ani, a jefuit, violat şi incendiat o fetiţă de 11 ani într-un lan de porumb din raionul Drochia a fost condamnat la 25 ani de detenţie.

Procuratura din Drochia a demonstrat în instanţa de judecată că, în iulie 2013, victima mergea să-l întâmpine pe tatăl său, care se întorcea din câmp cu cireada de vaci.

Fetiţa a fost agresată de un necunoscut, care i-a smuls cruciuliţa şi cerceii din aur, după care a târât-o într-un lan de porumb unde a violat-o. După ce a agresat sexual victima, agresorul a strangulat-o şi crezând că aceasta este moartă, i-a dat foc pentru a ascunde urmele infracţiunii. Fetiţa însă a scăpat cu viaţă, iar după ce şi-a revenit, a mers acasă şi le-a povestit părinţilor despre ce i s-a întâmplat.

Procurorii au stabilit că, inculpatul, în vârstă de 25 ani, este locuitor al raionului Soroca, iar în Drochia se afla în vizită la rude. Acesta a fost reţinut în Soroca, peste câteva zile de la comiterea crimei.

Prin decizia Curţii de Apel Bălţi, inculpatul a fost condamnat pentru comiterea violului, jafului şi tentativei de omor, la 25 ani de închisoare, cu încasarea în folosul părţii vătămate a sumei de 103 mii de lei drept prejudiciu moral şi material cauzat prin infracţiune.

Decizia este cu drept de atac în instanţa de judecată ierarhic superioară.