Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Un polițist a fost reținut…

Un polițist a fost reținut în flagrant fiind suspectat că făcea trafic de droguri

Imagine-simbol

Două persoane, suspectate de circulația ilegală a drogurilor, au fost reținute în flagrant în noaptea de 5 februarie curent de către ofițerii Direcției investigatii infracțiuni legate de droguri a INI și organul de urmărire penală al IP Rîscani, sub conducerea Procuraturii mun. Chișinău, Oficiul Rîșcani. Unul dintre reținuți este un polițist de 26 de ani.

Această reținere este parte a unei operațiuni mai ample, de combaterea a traficului ilicit de droguri, cu acțiuni de identificare și reținere a membrilor rețelei infracționale, anunță Poliția.

Una dintre persoanele reținute este un angajat al poliției de 26 de ani, care se afla la volanul unui automobil Mercedes. În mașină se mai afla un tânăr de 20 de ani.

În urma perchezițiilor corporale și în automobilul suspecților, polițiștii au depistat substanțe narcotice de diferite tipuri.

Suspecții au fost reținuți pentru 72 de ore. 

În acest caz a fost inițiată o cauză penală, iar conform legislației în vigoare persoanele culpabile de asemenea infracțiune riscă  închisoare de la 7 la 15 de ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.