Principală  —  IMPORTANTE   —   Un intermediar, care ar fi…

Un intermediar, care ar fi extorcat de la un locuitor al raionului Nisporeni 50 de mii de euro pentru a mușamaliza un dosar penal, a fost reținut

Un intermediar, care ar fi extorcat de la un locuitor al raionului Nisporeni 50 de mii de euro pentru a mușamaliza un dosar penal, a fost reținut pentru 72 de ore, de Procuratura Anticorupție (PA) și Centrul Național Anticorupție (CNA), într-o cauză penală de trafic de influență.

Intermediarul, cel care ar fi primit personal banii, a fost reținut și plasat în izolatorul Centrului Național Anticorupție după ce procurorii anticorupție și ofițerii CNA au descins miercuri, 15 decembrie, cu percheziții la domiciliile mai multor persoane.

Acesta este bănuit că, împreună cu alți complici, ar fi extorcat banii pentru a rezolva un dosar penal pornit pe trafic de ființe umane în care erau vizați mai mulți figuranți.

Potrivit PA, în procesul documentării cazului, au fost constatate acțiunile ilegale de pretindere, acceptare și primire a mijloacelor bănești, în sumă de 47 100 de euro și 50 de mii de lei, sume care ar fi urmat să ajungă la persoane publice din Procuratură și Poliție. Cel puțin acest lucru l-ar fi susținut persoana care a pretins mijloacele financiare și care ar fi promis că poate soluționa încetarea dosarului, având influență asupra procurorilor și polițiștilor care gestionează cazul.

Dacă va fi găsit vinovat, el riscă până la 15 ani de pușcărie.