Principală  —  IMPORTANTE   —   Un fost polițist, reținut în…

Un fost polițist, reținut în dosarul de corupție de la Primăria Trușeni. CNA anunță că dosarul în privința primarei, arhitectului-șef și a unui complice a fost expediat în judecată

Un fost polițist a fost reținut miercuri, 8 decembrie, în dosarul de corupţie la Primăria Truşeni. Responsabilii din cadrul Centrului Național Anticorupție (CNA) anunță că dosarul în privința primarei de la Trușeni, Stela Munteanu, arhitectului-șef și a unui complice a fost expediat în judecată.

Potrivit CNA, în această dimineață ofițerii CNA și procurorii anticorupție au reținut un fost polițist și au desfășurat acțiuni de urmărire penală la o altă persoană, bănuită de complicitate la tentativa de deposedare de proprietate a unei locuitoare din Trușeni. În prezent, fostul polițist este reținut pentru 72 de ore și a fost plasat în izolatorul CNA.

CNA anunță că dosarul în privința primarei de Trușeni, Stela Munteanu, arhitectului-șef, dar și a ex-conducătorului Întreprinderii Municipale Truşeni a fost expediat în instanța de judecată. Aceștia sunt învinuiți de comiterea unor fapte de corupție, după ce au fost identificate multiple cazuri de pretindere de mijloace financiare de la agenţi economici şi persoane fizice în schimbul eliberării certificatelor de urbanism pentru construcţie şi a altor documente pentru legalizarea unor imobile sau terenuri. Sumele pretinse de grupul de funcţionari variau între 500 şi 1000 de euro, dar au fost documentate şi cazuri în care au fost pretinse şi bunuri materiale (terenuri) în schimbul eliberării unor acte permisive.

În cadrul investigaţiilor şi acţiunilor de urmărire penală, a fost documentată şi tentativa de preluare abuzivă a unor proprietăţi, care aparţineau unei locuitoare, în vârstă de 73 de ani, a comunei Truşeni. Astfel, au fost obţinute imagini video din biroul de serviciu al primarului de Truşeni, unde au avut loc discuţii dintre primara Stela Muntean şi complicii săi privind planul de deposedare de avere a unei femei singure.

Citiți și: ULTIMA ORĂ! CNA desfășoară percheziții la Primăria din Trușeni pornite pentru corupție preluări abuzive de proprietăți. Primărița și câțiva angajați, documentați

Reprezentanții CNA au publicat imagini cu discuțiile care, potrivit lor, au avut loc la Primăria Trușeni, dintre primara Stela Munteanu arhitectul-şef, fostul şef al întreprinderii municipale a primăriei şi un agent economic, reținuți într-un dosar de corupere pasivă și activă și trafic de influență.