Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Un credit de peste 1…

Un credit de peste 1 mln de euro, obținut prin acte false de la BEM

Un locuitor a municipiului Bălți, învinuit pentru dobândie prin înșelăciune a unui credit de 1 250 000 de euo de la Banca de Economii, a fost deferit justiției. Procuratura Anticorupție a anunțat despre finalizarea urmăririi penale și expedierea în instanța de judecată a dosarului. Cauza penală în privința complicelui său, a fost disjunsă într-o procedură separată, acesta fiind anunțat în căutare.

În fapt, potrivit celor constatate de procurori, în perioada anilor 2010 – 2011, inculpatul a organizat o activitate formală cu indici economici înalţi la o firmă, iar ulterior, de comun cu administratorul acestui agent economic au depus un set de acte false la SA „Banca de Economii”, obținând un credit de 1 250 000 euro. Inculpatul este cercetat în stare de arest preventiv, iar urmărirea penală în privința complicelui său (administratorul firmei) a fost disjunsă într-o procedură separată, acesta fiind anunțat în căutare.

Respectiva cauză penală a fost expediată pentru examinare Judecătoriei Buiucani, iar dacă va fi recunoscut culpabil de cele incriminate, inculpatul riscă amendă de până la 3000 unităţi convenţionale sau închisoare de pînă la 8 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de pînă la 5 ani.