Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Ultimul cuvânt în dosarul Filat

Ultimul cuvânt în dosarul Filat

Astăzi, 27 iunie, la ora 11:00, va avea loc ședința de judecată în cadrul căreia completul de judecători urmează să-i ofere lui Vlad Filat ultimul cuvânt.

Menționăm că ex-premierul riscă să-şi petreacă următorii 19 ani după gratii. Adriana Beţişor, procurorul care instrumentează acest dosar, a anunţat, după dezbaterile judiciare de miercuri, 22 iunie, că a mai solicitat judecătorilor, pe lângă detenţie, o amendă de 3 mii de unităţi convenţionale, echivalentul a 60 de mii de lei, privarea de dreptul de a ocupa funcţii publice pe un termen de cinci ani, dar şi confiscarea averii fostului prim-ministru.

Amintim că Vlad Filat a fost reţinut pe 15 octombrie 2015, după ce businessmanul Ilan Şor, fiind învinuit în dosarul fraudelor de la Banca de Economii a Moldovei (BEM), l-a denunţat, acuzând că i-ar fi dat fostului premier mită în valoare de 250 de milioane USD. La scurt timp, Filat a fost arestat, iar la sfârşitul lunii decembrie 2015, dosarul a fost trimis în instanţa de judecată.

După ultimul cuvânt la care are dreptul fostul lider al PLDM, care încă este deputat în Parlamentul R. Moldova, urmează ca judecătorii să intre în deliberare, pentru pronunţarea sentinţei.