Principală  —  IMPORTANTE   —   ULTIMA ORĂ/ Gheorghe Cavcaliuc, citat…

ULTIMA ORĂ Gheorghe Cavcaliuc, citat la PCCOCS în dosarele Petic și Verbițchi

Foto: sputnik.md

Președintele Partidului Politic „Acasă Construim Europa” (PACE), anunțat în căutare în dosarul „verde de briliant”, Gheorghe Cavcaliuc a fost citat la Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) în dosarele Gheorghe Petic și Ruslan Verbițchi, pe 5 noiembrie curent, pentru a fi audiat în calitate de învinuit.

Dosarele țin de înscenarea unui viol și înscenarea transportării ilegale a cartușelor „Kalașnicov” în Ucraina – cauze penale fabricate în anul 2018 de către Inspectoratul General al Poliției.

Trei angajați ai fostei Direcții nr. 5, printre care și ex-șeful Valeriu Cojocaru sunt învinuiți de înscenarea transportării ilegale a cartușelor „Kalașnicov” în Ucraina, fapt pentru care Ruslan Verbițchi, președinte al Organizației Teritoriale Platforma DA din Chișinăus-a ales cu dosar penal.

Două persoane se află în arest, în Penitenciarul nr. 13, iar altă persoană, un nou figurant pe dosar, nu a fost reținut deoarece colaborează cu ancheta. DETALII

În dosarul privind activitatea ilegală a unor angajați ai fostei Direcții nr. 5 în interesul organizației criminale „Plahotniuc” au fost reținute pe 5 octombrie curent șase persoane, pentru înscenarea unui viol în rezultatul căruia a fost condamnată o persoană nevinovată, și anume fostul polițist de frontieră Gheorghe Petic.

Potrivit procurorului de caz, toți șase au calitatea de învinuit și sunt plasați în arest preventiv. Doi dintre ei se află în izolatorul Centrului Național Anticorupție (CNA).

În dosarul privind activitatea Direcției nr. 5 în interesul organizației criminale „Plahotniuc” este vizat inclusiv șeful suspendat al Inspectoratului de Poliție Bălți Valeriu Cojocaru, care potrivit procurorilor este acuzat de „abuz în serviciu, organizarea plângerii calomnioase și organizarea determinării persoanei la darea declarațiilor mincinoase”. DETALII