Principală  —  IMPORTANTE   —   ULTIMA ORĂ/ CSP a numit…

ULTIMA ORĂ CSP a numit un nou procuror șef și adjunct la PCCOCS

Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) a desemnat un nou procuror șef și adjunct la Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS). Sergiu Russu este noul șef interimar al PCCOCS, iar Vladislav Bobrov – adjunct interimar.

Prin Ordinul Procurorului General din 31 Iulie 2017 Sergiu Russu a fost numit procuror șef al Secției combaterea traficului de ființe umane din cadrul Direcției urmărire penală și criminalistică a Procuraturii Generale, pentru un mandat de cinci ani. 

În august 2009, Russu a fost numit procuror adjunct în cadrul Procuraturii Dubăsari, iar în aprilie 2015 – procuror șef în cadrul aceleiași procuraturi.

Prin Ordinul procurorului general interimar al R. Moldova, din iulie 2016, Vladislav Bobrov a fost numit procuror în Procuratura Anticorupție.

Bobrov, acuzatorul de stat în dosarul de fals în declarații pe numele fostului deputat liberal-democrat Chiril Lucinschi a fost contracandidatul actualului procuror general interimar, Dumitru Robu la funcția de adjunct al procurorului șef al Procuraturii municipiului Chișinău, oficiul Central. Robu a fost desemnat câștigător al concursului prin votul membrilor CSP, în baza punctajului care i-a fost acordat de Colegiul de evaluare a performanţelor procurorilor și Colegiul pentru selecția și cariera procurorilor.

Mandatele adjuncților interimari ai PCCOCS au încetat după ce procurorul general interimar, Dumitru Robu a semnat joi, 7 octombrie, ordinele în acest sens.

Șeful PCCOCS, Ion Caracuian a declarat că a fost înștiințat despre încetarea mandatelor ajuncților interimari ai PCCOCS, Aurel Ciocan și Roman Dorogan, pe 8 octombrie.

Aurel Ciocan declara că a obținut în 2019 donații de 28 de mii de euro de la nuntă. Procurorul a avut un salariu mediu lunar de 19 mii de lei anul trecut. De donații a beneficiat în 2019 și Roman Dorogan. Pe lângă salariul lunar de peste 18 mii de lei, acesta a primit și o donație de 30 de mii de lei de la părinții săi.

Șeful PCCOCS a depus cerere de demisie. Informația a fost confirmată pentru ZdG de Ion Caracuian, pe 13 octombrie.

„Există o asemenea cerere. Am demisionat din motive personale”, a menționat Caracuian.

PCCOCS are trei adjuncți. Vasile Stoinov la oficiul Sud, Oleg Baciu la oficiul Nord și Lucreția Zaharia – oficiul central, responsabilă de segmentul reprezentării acuzării în instanțele de judecată.