Principală  —  IMPORTANTE   —   Trei vameși și doi polițiști…

Trei vameși și doi polițiști de frontieră, reținuți, în urma perchezițiilor de la vama Leușeni, într-un dosar de corupție

Trei angajați ai Serviciului Vamal (SV) și doi polițiști de frontieră au fost reținuți marți, 8 februarie, în urma perchezițiilor efectuate de către procurorii din cadrul Procuraturii Anticorupție (PA) în comun cu ofițerii Serviciului protecție internă și anticorupție al MAI, ofițerii Direcției inspecție efectiv a IGPF și angajații Serviciului Vamal, la Punctul de Trecere a Frontierei de stat Leușeni.

Informația a fost confirmată pentru Ziarul de Gardă de către Raisa Novițchi, purtătoarea de cuvânt a Poliției de Frontieră.

Potrivit PA, au fost documentați 9 angajați ai IGPF al MAI, pentru comiterea a 64 acțiuni de corupere, manifestate prin pretinderea, acceptarea și primirea de mijloace bănești ce nu li se cuvin, care variau între 10-200 euro. Concomitent, au fost documentați și 3 angajați ai Serviciului Vamal, pentru comiterea a 26 acțiuni de corupere, manifestate prin pretinderea, acceptarea și primirea de mijloace bănești, care variau între 50-200 euro.

Procurorii au efectuat 21 acțiuni de percheziție în birourile de serviciu, domiciliile și mijloacele de transport a angajaților implicați în infracțiunile investigate, fiind soldate cu reținerea a 3 angajați ai Serviciului Vamal și 2 angajați ai IGPF.

În cadrul perchezițiilor au fost depistate și ridicate documente, registre, telefoane mobile, mijloace bănești și alte obiecte ce au importanță pentru cauza penală, care urmează a fi examinate pentru a stabili relevanța pentru investigațiile efectuate pe aceste cazuri.

Procurorii anticorupție efectuează percheziții la punctul de trecere a frontierei Leușeni într-un dosar de corupție