Principală  —  IMPORTANTE   —   Sîrbu, reținut de procurori pentru…

Sîrbu, reținut de procurori pentru că l-a anunțat pe Reșetnicov, cu o zi înainte, despre perchezițiile procurorilor

Pe lângă suspiciunile de îmbogățire ilicită, fostul deputat Sergiu Sîrbu, reținut marți pentru 72 de ore în dosarul celor 13 deputați transfugi, ar fi bănuit și de faptul că a divulgat date cu privire la acțiunile de urmărire penală pe care urmează să le întreprindă procurorii anticorupție.

Potrivit surselor ZdG, Sîrbu a fost reținut după ce procurorii anticorupție au găsit în timpul perchezițiilor desfășurate la domiciliul fostului deputat comunist Artur Reșetnicov, reținut și el astăzi în acest dosar, un schimb de mesaje dintre Sîrbu și Reșetnicov. Discuția dintre cei doi a avut loc marți, 1 februarie. În discuție, Sergiu Sîrbu îl informa pe Artur Reșetnicov despre faptul că procurorii urmează să descindă la domiciliul lui, dar și a altor foști colegi de partid, lucru care s-a și întâmplat astăzi, 2 februarie, a doua zi după discuția dintre cei doi.

Acum, Sîrbu este bănuit și de faptul că a divulgat date cu privire la acțiunile de urmărire penală pe care urmau să le întreprindă procurorii anticorupție.

Tot sursele ZdG din cadrul organelor de drept menționează că Sîrbu este bănuit că a participat la racolarea celor 13 deputați cercetați penal pentru îmbogățire ilicită.

Tot miercuri, 2 februarie, patru foști deputați comuniști, Violeta Ivanov, Artur Reșetnicov, Vladimir Vitiuc și Anatolie Zagorodnîi, din cei 13 cercetați pentru îmbogățire ilicită au fost reținuți pentru 72 de ore în urma perchezițiilor efectuate de către procurorii anticorupție la domiciliile lor. Potrivit surselor ZdG cei patru ex-deputați sunt bănuiți că au negociat tranziția colegilor lor de la Partidul Comuniștilor din R. Moldova la Partidul Democrat.

Sursele ZdG ne-au comunicat că cei patru au fost printre organizatorii procesului de racolare a foștilor deputați comuniști, ei fiind bănuiți că ar negociat cu colegii lor de partid și inclusiv ar fi primit și distribui o parte din bani pentru a părăsi la acel moment PCRM și a adera la PDM.

DETALII AVEM AICI: Cine sunt cei 13 foști deputați cercetați pentru îmbogățire ilicită și la domiciliile cărora au descins procurorii în această dimineață