Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   (VIDEO) Sentința în cazul violurilor…

(VIDEO) Sentința în cazul violurilor de la Internatul Psihoneurologic din Bălți, amânată din nou

Sentința în cazul dosa­rului vio­lu­ri­lor de la Inter­na­tul Psi­ho­ne­u­ro­lo­gic din Bălţi, care urma să fie pronunțată astăzi, 22 august, a fost iarăși amânată, deja pentru data de 26 septembrie.

Sursa Video: www.ZdG.md

Ședința de judecată, care urma să înceapă la ora 16:00, a fost amânată pe motiv că unul dintre cei trei magistrați s-ar afla în concediu. În sală erau prezente părțile vătămate, însă a lipsit procurora Cris­tina Rimari, care a cerut, anterior, pen­tru incul­pa­tul învi­nuit de viol 15 ani pri­va­țiune de liber­tate.

Ultima ședință pe acest dosar a avut loc pe 25 mai a.c., la Jude­că­to­ria Bălți. Însă, replicile și sentința au fost amânate pentru 22 august.

Pe 28 febru­a­rie 2013, a fost por­nită cauza penală de învi­nu­ire a lui Sta­ni­slav Flo­rea, con­form art. 171, alin 2 (a) CP (vio­lul săvâr­șit de către o per­soană care ante­rior a săvâr­șit un viol) şi art. 172 alin. 1 CP (acţiuni vio­lente cu carac­ter sexual). 16 bene­fi­ci­are ale inter­na­tu­lui îl acuză pe medi­cul tera­peut de viol.