Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   (VIDEO) Sentința din dosarul Filat,…

(VIDEO) Sentința din dosarul Filat, motivată pe 271 de pagini care NU SUNT PUBLICE

Astăzi, Galina Moscalciuc, judecător raportor în dosarul Filat urma să pronunțe public motivarea sentinței de condamnare la 9 ani de pușcărie a fostului premier. Doar că, judecătoarea s-a rezumat doar la prezentarea sentinței motivate părților din dosar, respectiv, procurorei Adriana Bețișor și avocatei Cristina Bancu. Magistrata a evitat să ne spună dacă va publica motivarea sentinței pe pagina web a instanței, așa cum se întâmplă de obicei. Adriana Bețișor ne-a zis însă că, cel mai probabil, sentința nu va fi publică decât după ce pe dosar se va pronunța și Curtea de Apel Chișinău.

Sursa Video: www.ZdG.md

Galina Moscalciuc nu a citit niciun cuvânt din motivarea sentinței și s-a rezumat doar să anunțe că aceasta are 271 de pagini, un volum imens, dacă e să comparăm cu celelalte sentințe, care au în jur de 10-50 de pagini, maxim.

Adriana Bețișor pune în geantă sentința din dosarul Filat
Adriana Bețișor pune în geantă sentința din dosarul Filat

Întrebată de ZdG dacă sentința motivată va fi făcută publică pe site-ul instituției, judecătoarea, în timp ce părăsea biroul, a evitat să ne răspundă.

Adriana Bețișor: „Cel mai probabil, motivarea nu va fi făcută publică pentru că în dosarul lui Ion Rusu, acolo unde ședințele la fel au fost închise, nu s-a publicat motivarea sentinței decât după ce pe dosar s-a pronunțat și Curtea de Apel”.

Pe site-ul Judecătoriei Buiucani, astăzi, nu există decât dispozitivul sentinței din dosarul Filat. Sentința motivată nu a fost făcută publică.

În motivarea sentinței ar urma să se regăsească toate argumentele judecătorilor la pronunțarea pedepsei pe numele lui Filat, dar și prezentate practic toate probele care au dus la această condamnare.

ZdG va reveni la subiect în ediția tipărită de joi.

Citiți și: Istoria condamnării lui Filat