Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Șefii Inspectoratului de Poliție Râșcani,…

Șefii Inspectoratului de Poliție Râșcani, în fața instanței: procurorii cer 30 de zile de arest

Şeful adjunct al Inspectoratului de Poliţie Râşcani şi şeful Poliţiei Criminale vor compărea astăzi, ora 12:50, în faţa instanţei.  Procurorii au depus deja demersurile privind arestarea preventivă a învinuiţilor, pe un termen de 30 de zile. Demersurile vor fi examinate de magistratul Ghenadie Pavliuc, de la Judecătoria sectorului Buiucani.

Vice­co­mi­sa­rul şi şeful Poli­ţiei Cri­mi­nale ai Inspec­to­ra­tu­lui de Poli­ţie Râş­cani au fost reţi­nuţi dumi­nică, 26 iunie, de pro­cu­ro­rii anti­co­ru­pţie şi ofi­ţe­rii CNA. Ambii sunt bănu­iţi de abuz în ser­vi­ciu, pen­tru lipsa de acţiuni prompte în inves­ti­ga­rea unui dublu­ omor. Pro­cu­ra­tura Anti­co­ru­pţie anunță că anga­ja­ţii Inspec­to­ra­tu­lui de Poli­ţie Râş­cani nu ar fi inter­prins măsu­rile nece­sare pen­tru inves­ti­ga­rea ope­ra­tivă a omo­ru­lui celor doi tineri din Niho­reni, raio­nul Râş­cani, pro­dus la 19 iunie curent.

Dacă vor fi găsiţi vino­vaţi, cei doi riscă amendă de la 1000 la 2000 uni­tăţi con­venţio­nale sau închi­soare de la 2 la 6 ani, în ambele cazuri cu pri­va­rea de drep­tul de a ocupa anu­mite fun­cţii sau de a exer­cita o anu­mită acti­vi­tate pe un ter­men de la 5 la 10 ani.

Patru per­soane din cadrul IP Râş­cani au fost sus­pen­date din fun­cţie, pe peri­oada anche­tei, printr-un ordin al con­du­ce­rii Inspec­to­ra­tu­lui Gene­ral al Poli­ţiei.