Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Ședința în cazul Filat a…

Ședința în cazul Filat a fost amânată

Ședința de astăzi în cazul lui Vlad Filat a fost amânată pentru 25 octombrie, din motiv că s-au prezentat doar doi martori. Anunțul a fost făcut de către Igor Popa, avocatului lui Vlad Filat.

Potrivit lui, în cadrul ședinței de astăzi Ilan Șor nu a vrut să facă vreo declarație. „Procurorii și-au pierdut martorul în acest proces, pentru că Ilan Șor a refuzat să facă declarații, invocând că acele declarații ar putea să fie contrar intereselor lui. Noi am spus de la prima ședință că Ilan Șor nu poate fi martor în acest proces. Luând în considerație că Ilan Șor este unicul martor pe majoritatea capetelor de acuzare, și el nu a depus mărturii, ar însemna că nu există nicio probă că Vlad Filat este vinovat de săvârșirea infracțiunilor care îi sunt încriminate, respectiv, judecătorilor nu le rămâne decât să-l elibereze din arest”, a menționat avocatul.

Totodată, acesta a spus că Tudor Balițchi, fostul șef al Serviciului Vamal, că nu a organizat niciun control operativ și nu a primit nicio indicație ilegală de la Vlad Filat. „Ceea ce înseamă că și aici Vlad Filat nu se face vinovat”, a subliniat Igor Popa.