Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   „Să presupunem că vine Plahotniuc…

„Să presupunem că vine Plahotniuc și vă propune că poate organiza ca Victor și Viorel Țopa să fie scutiți de condamnări. Ar putea avea loc un asemenea târg?” Cum răspunde Andrei Năstase?

În ediția tipărită a ZdG de joi, a fost publicat un interviu cu Andrei Năstase, liderul Partidului „Demnitate și Adevăr”. Acesta a vorbit despre candidatul comun la prezidențiale, relațiile cu Victor și Viorel Țopa, cu Plahotniuc, despre finanțarea partidului, dar și despre alte lucruri importante.

Reporterii ZdG l-au întrebat pe Năstase cum ar reacționa, în războiul pe care-l duce cu Plahotniuc, dacă acesta i-ar propune că poate organiza ca Victor și Viorel Țopa să fie scutiți de condamnări. Cum a răspuns Andrei Năstase, aflați din interviul din ediția tipărită, pe care o găsiți în toate chioșcurile din țară.

Veți aici alte întrebări la care a răspuns Andrei Năstase.

— Dar acum sondajele ce spun? Care-i scorul Maia Sandu-Andrei Năstase?

— O întrebare directă: aţi fi gata să renunţaţi la statutul de candidat?

— Să trecem la alt subiect. Anterior aţi organizat proteste, aţi anunţat noi proteste acum, şi v-aţi asociat cu Igor Dodon şi Renato Usatîi, doi politicieni cunoscuţi ca fiind pro-ruşi. Din câte îmi dau seama, alegătorii Platformei DA sunt în special pro-europeni, care vor în UE. Nu este în defavoarea dvs., ca partid cu votanți în mare parte pro-europeni, această asociere?

— Ca jurist, ne puteți spune de ce poate fi învinuit Plahotniuc? În baza căror capete de acuzare, în condițiile în care el doar nu face nimic cu mâna sa?

— De la Victor și Viorel Țopa, partidul va accepta bani?

— Asocierea cu acești doi oameni nu ar putea face rău partidului? Mă refer aici, strict, doar la faptul că ei sunt condamnați, nu la alte lucruri.

— Spuneți-ne despre relațiile pe care le aveți cu cei doi, Victor și Viorel Țopa.

— Spuneți că doriți un procuror general german și că, ajungând la guvernare, veți face asta. Cum e posibil? Legea procuraturii exclude numirea politică a procurorului. Ba mai mult, el trebuie să fi activat anterior în PG, să aibă cetățenia R. Moldova. Seamănă a populism.

— Dar visul spre care mergeți acum este să obțineți o funcție în stat, remunerată cu un salariu mic?

— Avem azi un politician atât de bine pregătit, cinstit și onest care să poată guverna fără ca societatea să facă presiuni ca el să nu fure?

— Deci, lupta dvs. împotriva lui Plahotniuc este doar intenția de a scoate statul din captivitate și de a-l face prosper. Chiar nu există în spate alte interese?

— R. Moldova trebuie să meargă spre UE, UV sau să fie neutră?