Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Ruslan Verbițchi, după ce PCCOCS…

Ruslan Verbițchi, după ce PCCOCS a prezentat învinuirea în privința a trei angajați ai fostei Direcții nr. 5 care ar fi înscenat transportarea ilegală a unor cartușe: „ceea ce s-a întâmplat astăzi în R. Moldova foarte mult o să mă ajute cu dosarul meu din Ucraina”

„Ceea ce s-a întâmplat astăzi în R. Moldova foarte mult o să mă ajute cu dosarul meu din Ucraina”, a declarat pentru Ziarul de Gardă președintele Organizației Teritoriale Platforma DA din sectorul Rîșcani, mun. Chișinău, Ruslan Verbițchi, după ce Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a prezentat învinuirea în privința a trei angajați ai fostei Direcții nr. 5 care ar fi înscenat transportarea ilegală a unor cartușe, pentru care Verbițchi este cercetat în Ucraina.

„În 2018 am fost arestat de către partea ucraineană, la frontiera R. Moldova, și într-un fel am fost extrădat. Eu eram pe teritoriul R. Moldova când mi s-au găsit cartușele și am fost preluat cu forța către partea ucraineană”.

Ruslan Verbițchi spune că i-au fost deschise dosare, pe aceeași cauză, în R. Moldova și în Ucraina. Dosarul din R. Moldova a fost ulterior clasat „pentru că a fost deschis ilegal”, iar în Ucraina a avut câștig de cauză în prima instanță.

Acum sunt la Curtea de Apel în Ucraina și ceea ce s-a întâmplat astăzi în R. Moldova foarte mult o să mă ajute cu dosarul meu din Ucraina. Mă bucur că într-adevăr lucrurile ies la iveală pentru că acest dosar mi-a fost fabricat de către Direcția nr. 5, dar sunt mai mulți implicați aici. Dacă rămâne procurorul Raileanu lucrurile o să fie duse până la capăt”.

Trei angajați ai fostei Direcții nr. 5, printre care și ex-șeful Valeriu Cojocaru sunt învinuiți de înscenarea transportării ilegale a cartușelor „Kalașnicov” în Ucraina, fapt pentru care Ruslan Verbițchi, președinte al Organizației Teritoriale Platforma DA din Chișinăus-a ales cu dosar penal.

Două persoane se află în arest, în Penitenciarul nr. 13, iar altă persoană, un nou figurant pe dosar, nu a fost reținut deoarece colaborează cu ancheta.

„Pare-mi-se cu două zile în urmă am fost la PCCOCS unde am făcut cunoștință cu dosarul. Am depus o cerere ca să fiu recunoscut ca parte vătămată, în dosarul dat”, a mai menționat consilierul municipal.

DETALII: Trei angajați ai fostei Direcții nr. 5, printre care și Valeriu Cojocaru, învinuiți de înscenarea transportării ilegale a cartușelor „Kalașnicov” în Ucraina, fapt pentru care Ruslan Verbițchi s-a ales cu dosar penal