Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Ruslan Popov a fost suspendat…

Ruslan Popov a fost suspendat din funcția de procuror adjunct al PG. Demersul, aprobat de CSP

Adjunctul suspendat al procurorului general suspendat Ruslan Popov a fost suspendat din funcția de procuror la solicitarea procurorului general interimar Dumitru Robu. O decizie în acest sens a fost aprobată marți, 28 decembrie, de către membrii Consiliului Superior al Procurorilor (CSP).

„CSP hotărăște: a admite demersul procurorului general interimar privind suspendare din funcția de procuror a lui Ruslan Popov”, a declarat Angela Motuzoc, președinta CSP.

Membrii CSP au aprobat demersul de suspendare din funcția de procuror a lui Ruslan Popov, cercetat pentru îmbogățire ilicită. 

La 8 decembrie, magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, au dispus prelungirea arestului la domiciliu cu încă 20 de zile în privința adjunctului suspendat al procurorului general suspendat, Ruslan Popov, cercetat pentru îmbogățire ilicită. Detalii aici

Pe 9 octombrie șeful adjunct suspendat al PG Ruslan Popov, suspectat de îmbogățire ilicită, a fost reținut pentru 72 de ore în urma perchezițiilor efectuate la domiciliul său. Procurorii anticorupție au deschis o cauză cu privire la îmbogățirea ilicită a șefului adjunct suspendat al Procuraturii Generale Ruslan Popov. Potrivit procurorului general interimar, Dumitru Robu, dosarul pe numele lui Ruslan Popov a fost pornit în rezultatul analizei informațiilor din investigațiile jurnalistice și probelor acumulate.

Pe 5 octombrie 2021, odată cu decizia procurorului anticorupție de a iniția urmărirea penală împotriva lui Alexandr Stoianoglo au fost suspendați de drept și adjuncții procurorului general – Ruslan Popov, Mircea Roșioru și Iurie Perevoznic. Detalii aici

Ruslan Popov a exercitat printr-un ordin al procurorului general din septembrie 2010 funcția de procuror, șef al Direcției control al urmăririi penale și asistență metodică a Procuraturii Generale. Prin ordinul procurorului general din 16 octombrie 2014 – funcția de procuror al sectorului Ciocana, municipiul Chișinău. Prin ordinul procurorului general din 11 martie 2019 – funcția de procuror, șef al Secției avizare și propuneri de legiferare din cadrul Direcției politici, reforme și protecția intereselor societății a PG. Prin ordinul procurorului general din 6 decembrie 2019 – funcția de adjunct al procurorului general al R. Moldova.

În 2013, ZdG a scris că Ruslan Popov locuieşte împreună cu soţia sa, Iulia Popov, şi ea procuror la Procuratura Ialoveni, într-o casă cu două niveluri din Mileştii Mici, r-nul Ialoveni, cu o valoare estimativă de 2 mil. de lei. Popov susţinea că şi-a construit casa în special din banii acumulaţi după ce şi-a vândut apartamentul pe care-l deţinea la Chişinău, împreună cu soţia.