Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Reacția lui Ilan Shor

Reacția lui Ilan Shor

Ilan Shor este de părere că măsura arestului la domiciliu pentru 30 de zile este una abuzivă, întrucât el ar fi colaborat deschis cu organele de anchetă și ar fi oferit toate declarațiile necesare. Acest anunț găsim într-un comunicat de presă, transmis de acesta.

Mai mult, potrivit comunicatului, Ilan Shor ar fi fost plecat de mai multe ori din țară, din momentul deschiderii anchetei respective, însă de fiecare dată a revenit și nu a îngreunat prin nicio acțiune activitatea procurorilor.

Despre învinuirile care i se aduc, omul de afaceri susține că este pregătit să vină cu declarații și documente, care vor demonstra că acestea nu sunt fondate. „Voi sprijini organele de anchetă în stabilirea adevărului despre cauzele care au condus Banca de Economii la situația dificilă în care am preluat-o”, a subliniat el.

Totodată, omul de afaceri a declarat că va informa corect opinia publică prin intermediul avocaților și al purtătorului de cuvânt. „Vreau să mențin o comunicare transparentă cu societatea pe această temă, respectând toate prevederile legale care decurg din încadrarea juridică pe care o am la moment”, este menționat în comunicat.