Principală  —  IMPORTANTE   —   Procurorul general suspendat „nu are…

Procurorul general suspendat „nu are de gând la etapa actuală să-și dea demisia”. Când va pleca Stoianoglo

Procurorul general suspendat Alexandr Stoianoglo „nu are de gând la etapa actuală să-și dea demisia”, el va pleca atunci când Procuratura Generala „va deveni depolitizată”, a declarat Iurie Mărgineanu, unul dintre avocații lui Stoianoglo, în cadrul emisiunii Puterea a Patra.

„El vorbește că niciodată nu s-a ținut de fotoliul procurorului general. A fost tot timpul o greutate pentru el, adică psihologic să târâi această funcție… A dorit să facă ceva bun, dar în final s-a primit ce s-a primit. El consideră că la momentul de față Procuratura Generală încă are nevoie de el. El consideră că va pleca atunci când PG va deveni depolitizată – nu va depinde de politic această instituție. Atunci el își va da demisia, dacă nu se va scurge termenul mandatului până atunci. Adică el nu are de gând la etapa actuală să-și dea demisia”, a spus avocatul lui Stoianoglo.

Procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo, a fost reținut pe 5 octombrie, iar pe 8 octombrie a fost plasat în arest la domiciliu, termenul fiind prelungit de mai multe ori.

Pe 3 decembrie, magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, au prelungit măsura preventivă sub formă de arest la domiciliu, pe numele lui Stoianoglo, pe un termen de 20 zile.

La 9 decembrie, Curtea de Apel (CA) Chișinău a înlocuit măsura preventivă sub formă de arest la domiciliu aplicată procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo cu liberare provizorie sub control judiciar, pe un termen de 30 de zile.

Stoianoglo este cercetat penal pe cinci capete de acuzare – abuz de serviciu, corupere pasivă, fals în declarații, abuz în serviciu și depășirea atribuțiilor de serviciu. Urmărirea penală pe capătul de acuzare privind depășirea atribuțiilor de serviciu a fost trimisă în judecată.