Principală  —  IMPORTANTE   —   Procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo…

Procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo a fost plasat sub control judiciar pentru 30 de zile

Captură video via Facebook

Curtea de Apel (CA) Chișinău a înlocuit măsura preventivă sub formă de arest la domiciliu aplicată procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo cu liberare provizorie sub control judiciar, pe un termen de 30 de zile. Informația a fost confirmată pentru Ziarul de Gardă de procurora responsabilă de comunicarea cu mass-media a Procuraturii Generale (PG), Mariana Cherpec.

Pe 3 decembrie, magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, au prelungit măsura preventivă sub formă de arest la domiciliu, pe numele lui Stoianoglo, pe un termen de 20 zile.

Procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo, a fost reținut pe 5 octombrie, iar pe 8 octombrie a fost plasat în arest la domiciliu, unde s-a aflat până acum, termenul fiind prelungit de mai multe ori. Stoianoglo este cercetat penal pe cinci capete de acuzare – abuz de serviciu, corupere pasivă, fals în declarații, abuz în serviciu și depășirea atribuțiilor de serviciu. Urmărirea penală pe capătul de acuzare privind depășirea atribuțiilor de serviciu a fost finalizată.

CITIȚI ȘI: