Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Procurorii în vizită la Parlament

Procurorii în vizită la Parlament

Șeful Procuraturii Anticorupție, Eduard Harunjen a confirmat că astăzi dimineaţă procurorii au vizitat Parlamentul, însă nu pentru a face percheziţii„ nu este vorba de percheziţii, procurorii anticorupţie şi procurorii de la Procuratura Generală, membrii grupului de lucru, în baza unei ordonanţe, au ridicat mai multe documente de la Parlament, de la secretariat, de la comisiile avizate, dar şi de la Banca de Economii. Ridicarea documentelor este făcute în cadrul dosarului de care a vorbit luni Procurorul General, Corneliu Gurin”, a declarat Harunjen.

Amintim că luni, 25 mai Procurorul General, Corneliu Gurin, a anunţat în cadrul unui breifing de presă că instituţia condusă de el lărgeşte urmărirea penală în dosarul BEM.
Gurin a anunţat că Procuratura Generală va alcătui o comisie specială de anchetă din care vor face parte procurori, procurorii anticorupţie, ofiţerii de urmărire penale şi experţi care vor investiga cazul delapidării banilor de la Banca de Economii.

Procuratura Generală şi CNA s-au activizat după dezvăluirile făcute de fostul ministru al Finanţelor, Veaceslav Negruţă, care a învinuit mai multe instituţii ale statului, în special cele două instuţii de forţă menţionate mai sus, că ar fi luat parte prin lipsa de acţiuni şi nepăsare totală la „jaful secolului”.