Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Procuratura confirmă: Chiar dacă a…

Procuratura confirmă: Chiar dacă a fost pronunțată decizie de condamnare la închisoare cu executare, inculpatul nu a fost luat sub strajă de către instanța de apel

Procuratura Generală anunţă despre condamnarea la 10 ani închisoare cu executare, a
polițistului Perju Ion, pentru depăşirea atribuţiilor de serviciu şi cauzarea vătămării
intenţionate grave a integrităţii corporale sau a sănătăţii care a provocat decesul lui Valeriu
Boboc.

De asemenea, la insistenţa procurorilor, inculpatul a fost privat de dreptul de a activa în
organele Ministerului Afacerilor Interne pe un termen de 5 ani. Verdictul a fost dictat cu puţin timp în urmă de Curtea de Apel Chişinău, care a admis apelul declarat de procurori împotriva sentinţei Judecătoriei Buiucani din 24 decembrie 2013, prin care inculpatul fusese achitat pe toate capetele de acuzare pe motiv că faptele nu au fost săvîrşite de el.

Amintim că, la 6 aprilie 2010, Procuratura Generală l-a reţinut pe colaboratorul Comisariatului General de Poliţie, Ion Perju, iar la 7 aprilie 2010 i-a înaintat învinuirea sub aspectul săvîrşirii la 8 aprilie 2009 a faptelor ce au condus la decesul cetăţeanului Valeriu Boboc. Atît în instanța de fond, cît și în apel, procurorii au prezentat probe incontestabile care au indicat asupra vinovăţiei inculpatului.

Anterior, Procuratura a solicitat recuzarea judecătorului care examina cauza penală, pe motivul comportamentul lipsit de imparţialitate al judecătorului Judecătoriei sect. Buiucani, Galina Moscalciuc, procurorii dispunînd de informaţii că aceasta ar fi fost influenţată de partea apărării. Atunci, demersul de recuzare a judecătorului primei instanțe a fost respins, iar în finalul procesului inculpatul a fost achitat. Chiar dacă a fost pronunțată decizie de condamnare la închisoare cu executare, inculpatul nu a fost luat sub strajă de către instanța de apel. Hotărîrea de astăzi a Curţii de Apel Chişinău este cu drept de atac, procurorii urmînd să decidă dacă o vor contesta după primirea motivării integrale.