Principală  —  IMPORTANTE   —   Procuratura a inițiat un proces…

Procuratura a inițiat un proces penal în cadrul căruia va investiga imaginile video în care Plahotniuc îi înmână lui Dodon un pachet

Procuratura Generală informează că, în baza denunțurilor oficiale depuse la finele săptămânii trecute de către liderul PPDA Andrei Năstase și deputatul Iurie Reniță, a inițiat un proces penal în cadrul căruia vor fi investigate circumstanțele de fapt, rezultate din înregistrările video în care Igor Dodon ar fi primit de la fostul lider PDM o pungă, în care se prezumă că ar fi fost bani.

„Procesul penal a fost inițiat în baza art.274 Cod de procedură penală, procurorii urmând să efectueze o serie de investigații pentru a se decide dacă există în acțiunile protagoniștilor acestui video o bănuială rezonabilă cu privire la elementele constitutive ale vreunei infracțiuni”, precizează PG.

Anterior, președintele Igor Dodon a declarat că imaginile video sunt trucate, iar unele declarații au fost scoase din context.

„M-am consultat și cu juriștii și aceste imagini nu vor putea fi utilizate pentru a fi tras la răspundere președintele sau instituția prezidențială”, a mai adăugat șeful statului, precizând că s-a adresat și la Procuratura Generală să analizeze imaginile.

Noile imagini video de la întâlnirea dintre Dodon și Plahotniuc au fost făcute publice de către deputatul Iurie Reniță. Acesta a menționat că în punga neagră ar fi bani și a cerut inițierea procedurii de suspendare a președintelui R. Moldova din funcție.