Principală  —  IMPORTANTE   —   Președinta ANI a fost recunoscută…

Președinta ANI a fost recunoscută în calitate de bănuită în cadrul dosarului penal privind depășirea atribuțiilor de serviciu. A solicitat procurorilor termen pentru a se pregăti de audieri

Președinta Autorității Naționale de Integritate (ANI), Rodica Antoci, a fost audiată marți, 1 februarie, de procurorii anticorupție și a fost recunoscută în calitate de bănuită în cadrul dosarului penal privind depășirea atribuțiilor de serviciu. În cadrul procedurii de recunoaștere și audiere ea nu și-a recunoscut vinovăția în săvârșirea infracțiunii de care este bănuită și a solicitat termen pentru a se pregăti de audieri.

Solicitată de Ziarul de Gardă, procurora Mariana Cherpec, purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale (PG), ne-a comunicat faptul că în cadrul procedurii de astăzi președinta ANI nu a dat careva declarații, solicitând termen pentru a se pregăti de audieri.

„Legislația procesual penală permite acest lucru și respectiv procurorii nu pot sa îi limiteze acest drept procesual. În partea ce ține de angajata ANI, precizăm că, aceasta a fost audiată ieri, 31 ianuarie curent, la solicitarea apărătorului acesteia care pentru ziua de astăzi se află în imposibilitate de a se prezenta. Angajata ANI la fel nu își recunoaște vinovăția în săvârșirea infracțiunii de care este bănuită și a solicitat termen pentru a se pregăti de audieri”, a declarat procurora Mariana Cherpec.

Președinta ANI și o angajată a instituției sunt cercetate pentru faptul că, depășind atribuțiile de serviciu, prin acțiunile lor ar fi cauzat instituției publice un prejudiciu în valoare totală de 126 570 lei.

Pe 27 ianuarie curent, procurorii anticorupție au efectuat percheziții la domiciliul președintei ANI, în automobilul de serviciu și automobilul personal al acesteia, precum și în biroul de serviciu din incinta ANI. Perchezițiile au avut loc la domiciliul angajatei ANI și în două birouri de serviciu utilizate de aceasta din incinta ANI, precum și la sediul celor doi agenți economici cu care au fost încheiate contractele.

În rezultatul perchezițiilor efectuate au fost ridicate telefoane, calculatoare, documente, agende și alte înscrisuri, care urmează să fie cercetate de către procurori și să le dea o apreciere asupra relevanței probatorii a acestora pe cazul investigat.