Principală  —  IMPORTANTE   —   Precizările PA cu privire la…

Precizările PA cu privire la descinderile efectuate în biroul lui Vladislav Căruceru, procuror din cadrul PG

Procuratura Anticorupție (PA) a venit cu precizări referitor la descinderile efectuate de PA și ofițerii Serviciului de Informații și Securitate (SIS) în biroul procurorului Vladislav Căruceru, procuror în cadrul Procuraturii Generale (PG).

Potrivit PA, perchezițiile au fost efectuate în cadrul unei cauze penale din gestiunea procurorilor din cadrul Procuraturii Anticorupție, fiind inițiată în temeiul plângerii unei persoane, care a comunicat că procurorul, audiind-o în calitate de martor, a constrâns-o de a face declarații false.

Conform PA, procurorul din cadrul Procuraturii Generale, Vladislav Căruceru, a fost recunoscut în calitate de bănuit în comiterea infracțiunii, încă de la 03.12.2021, iar la solicitarea procurorilor anticorupție de a preda benevol actele relevante pentru cercetarea cazului le-a refuzat.

În aceste condiții, pentru a asigura cercetarea completă , obiectivă și sub toate aspectele a circumstanțelor expuse în plângerea victimei, pentru a identifica, ridica și examina actele și obiectele relevante a fost necesară efectuarea perchezițiilor. Întru excluderea interpretărilor și speculațiilor cu referire la acest subiect, considerăm necesar de a menționa că, acțiunile întreprinse azi, de către procurorii anticorupție, nu au nimic comun cu activitatea procurorilor în cadrul dosarelor de acuzare a lui Viorel Morari. Mai mult, este necesar de a cunoaște că, acțiunile întreprinse azi, de către procurorii anticorupție și chiar dosarul în cadrul căruia aceste acțiuni au fost efectuate, nu pot influența în nici mod soluțiile sau evoluția cauzelor penale din gestiunea procurorului investigat”, se menționează în comunicatul PA.

Vladislav Căruceru, unul dintre procurorii din cadrul Procuraturii Generale (PG) care a efectuat urmărirea penală în dosarul fostului Șef al Procuraturii Anticorupție (PA) Viorel Morari, este, potrivit unor surse ale Ziarului de Gardă, procurorul în biroul căruia PA și SIS au descins vineri, 10 decembrie, cu percheziții.

Vladislav Căruceru a făcut parte din grupul de procurori, format din Renata Anici, Carolina Vidrașcu-Brînza și respectiv Căruceru, care a exercitat urmărirea penală în cauza penală în care Morari este învinuit pentru abuz în serviciu și fals în acte publice.

Ziarul de Gardă a scris că Vladislav Căruceru, cel care a instrumentat cauza penală în care fostul șef al Procuraturii Anticorupție (PA)Viorel Morari este cercetat pentru abuz în serviciu și fals în acte publice, anterior a fost vizat într-un dosar penal instrumentat chiar de către PA condusă de Viorel Morari. Căruceru însă ulterior a declarat că dosarul penal pe numele său ar fi fost încetat. Detalii aici