Principală  —  IMPORTANTE   —   Precizările ANI în legătură cu…

Precizările ANI în legătură cu perchezițiile efectuate de procurori la domiciliul șefei ANI, dar și la sediul Autorității

Responsabilii de la Autoritatea Națională de Integritate (ANI) au emis o notă informativă prin care anunță că acțiunile desfășurate astăzi de către procurorii anticorupției la domiciliul președintei ANI și la sediul Autorității sunt efectuate în cadrul unui proces penal care a fost pornit în rezultatul informațiilor anterioare apărute în spațiul public.

„Autoritatea Națională de Integritate (ANI) precizează că acțiunile desfășurate astăzi de către procurorii anticorupției la domiciliul Președintei ANI și la sediul Autorității sunt efectuate în cadrul unui proces penal care a fost pornit în rezultatul informațiilor anterioare apărute în spațiul public. Aceste fapte și circumstanțe, care i se încriminează Președintei ANI, dar și instituției, au fost verificate în 2020 și 2021 de alte instituții de control, Curtea de Conturi și Agenția Supraveghere Tehnică, care au concluzionat că nu există încălcări. În cadrul acestui proces penal, Președintei ANI nu i s-a atribuit vreo calitate procesuală și nici nu i s-a formulat careva acuzații concrete sau personale. ANI și Președinta ANI au colaborat cu procurorii și au pus la dispoziția acestora toate actele și documentele necesare. Rodica Antoci a rămas la birou și își continuă atribuțiile de serviciu. Cu mai multe detalii vom reveni după finalizarea anchetei”, a menționat Maria Dastic, comunicatoarea din cadrul ANI.

Procurorii anticorupție au efectuat percheziții în această dimineață, 27 ianuarie, la domiciliul șefei Autorității Naționale de Integritate (ANI), Rodica Antoci.

Informația a fost confirmată pentru Ziarul de Gardă de către procurora Mariana Cherpec, purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale (PG).

Într-un comentariu pentru ZdG Elena Cazacov, șefa interimară a Procuraturii Anticorupție, ne-a comunicat că într-adevăr au loc percheziții la domiciliul șefei ANI, iar cu mai multe detalii procurorii vor reveni mai târziu.

DETALII AICI: Procurorii anticorupție au efectuat percheziții la domiciliul șefei Autorității Naționale de Integritate