Principală  —  IMPORTANTE   —   Poliția Capitalei anunță că 135…

Poliția Capitalei anunță că 135 de petrecăreți baricadați în clubul de noapte din Capitală au fost identificați: printre ei nu au fost identificați judecători, procurori sau polițiști. Opt din cei 135 de clienți – sancționați

135 de petrecăreți dintr-un local din Capitală, care săptămâna trecută au fost luați prin surprindere de polițiștii veniți să verifice cum sunt respectate normele anti-COVID, au fost identificați de autorități, iar printre aceștia nu se numără judecători, procurori, polițiști sau ofițeri de urmărire penală. Anunțul a fost făcut de șeful Poliției Capitalei, Marin Garaz, care a menționat că în urma verificărilor efectuate de agenții de poliție, până la acest moment, s-a stabilit că opt din cei 135 de participanți la eveniment, care au fost identificați, au fost sanționați pentru că nu dețineau certificate de vaccinare anti-COVID.

Marin Garaz

„135 de persoane au fost identificate. O parte dintre aceste persoane, opt dintre ele, sunt deja sanționate în baza art. 76 prim din Codul Contravențional. Nu aveau certificate anti-COVID. La moment examinăm alte circumstanțe. Din persoanele care la moment au fost identificate, procurori, judecători sau alți reprezentanți ale unor organe sau instituții ale statului, nu au fost stabilite”, a declarat Marin Garaz, șeful Poliției Capitalei.

Potrivit autorităților, persoanele fizice care nu respectă normele anti-COVID sunt sanționate cu amenzi de la 2 mii până la 5 mii de lei.

La 4 februarie, reprezentanții Procuraturii Generale (PG) au anunțat că Inspecția procurorilor nu a constatat prezența unor angajați ai Procuraturii, în perioada 29-30 ianuarie curent, în incinta localului din capitală unde au participat peste o sută de persoane, contrar măsurilor impuse de către Comisia Națională Excepțională pentru Sănătate Publică (CNESP).

Luni, 31 ianuarie, Inspectoratul General al Poliției (IGP) a publicat imagini video cu verificările efectuate de polițiști în mai multe localuri din capitală printre care și clubul de noapte unde peste 100 de clienți au fost închiși în momentul în care patronul a văzut oamenii legii la ușă.

Șeful Poliției R. Moldova Iurie Podarilov a confirmat, în cadrul unei conferințe de presă, susținută luni, 31 ianuarie, incidentul și a anunțat că a fost inițiată o cauză penală în acest sens. Ulterior, PG a anunțat că s-a autosesizat pe acest caz.

Potrivit deschide.md, incidentul a avut loc la clubul ATICO, iar printre persoanele închise în local ar fi fost procurori, magistrați și ofițeri ai CNA.