Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Plecări masive din sistemul judecătoresc:…

Plecări masive din sistemul judecătoresc: 13 magistrați și-au dat demisia

13 jude­că­to­ri și-au dat demisia. Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a examinat astăzi, 6 decembrie, cererile de demisie ale 16 judecători. Astfel, cererile a 13 magistrați au fost acceptate, două cereri au fost amânate, iar una retrasă. Amintim că, inițial, pentru ședința de astăzi, în ordinea de zi erau incluse nouă cereri de demisie. Însă, ulterior, agenda CSM a mai fost completată cu alte opt cereri.

În urma examinării, membrii CSM au aprobat demisia judecătorilor: Borislav Babenco, Victor Pruteanu, Evghenii Sanduța și Nichifor Corochii, toți judecători la Curtea de Apel Chișinău. De asemenea, au fost acceptate și cererile de demisie a magistraților Vera Toma și Ana Albu, de la Curtea de Apel Bălți; a Ludmilei Cernei, de la Judecătoria Ciocana, mun. Chișinău; și Serghei Procopciuc, de la Judecătoria Orhei, scrie bizlaw.md.

Tot din sistemul judecătoresc pleacă și magistratele Iuliana Oprea și Valentina Clevadî, de la Curtea Supremă de Justiție; Vladimir Brașoveanu, de la Curtea de Apel Chișinău; Dumitru Mârzenco, de la Judecătoria Strășeni; Grigore Șișcanu, de la Judecătoria Nisporeni.

În același timp, CSM a amânat examinarea cererilor de demisie ale judecătorului Alexandru Gheorghieș, de la Curtea de Apel Bălți; Grigore Șișcanu, de la Judecătoria Nisporeni; Vasile Șchiopu, de la Judecătoria Ungheni. Magistrata Elena Tverdohleb, de la Judecătoria Briceni, și-a retras cererea de demisie.

ZdG va reve­ni la subiect în edi­ția tipă­ri­tă de joi, 8 decem­brie 2016, atun­ci când vom scrie des­pre moti­ve­le pen­tru care jude­că­to­rii plea­că, în masă, din sis­tem,

.