Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   (VIDEO) Platon spune că nu…

(VIDEO) Platon spune că nu are acces la avocat și recuză completele de judecători

Adus la Curtea de Apel pentru o nouă ședință de judecată, Veaceslav Platon a declarat că nu i s-a permis să comunice cu avocatul său. Acesta a recuzat două complete de judecători, iar examinarea ultimului demers a fost amânat pentru ziua de mâine, 6 decembrie.

Sursa Video: www.ZdG.md

Eduard Rudenco, avocatul lui Veaceslav Platon, susține că au recuzat completul de judecători deoarece există suspiciunea că dosarele ar fi repartizat cu încălcarea normei legale. ”Recursurile nimeresc la același colegiu recuzat. Nouă ni s-a părut suspect acest fapt – Cum putea de șase ori să se numească aleaturiu la Colegiul respectiv. S-a insistat să examinăm în continuare recursul, chiar dacă am cerut traducerea în limba rusă a încheierii pe care noi am contestat-o. Colegiul ne-a refuzat acest fapt și evident a fost recuzat”, a menționat Eduard Rudenco.

Rudenco susține că a depus un mai multe plângeri la Departamentul Instituțiilor Penitenciare și la Procuratura Generala, pentru că nu li s-ar permite accesul în Penitenciarul nr. 13.

Vea­ce­slav Pla­ton este cer­ce­tat penal pen­tru escro­che­rie şi spă­la­re de bani în pro­porţii deo­se­bit de mari, fapt ce a con­dus la pre­ju­di­ci­e­rea Băn­cii de Eco­no­mii cu apro­xi­ma­tiv 800 mili­oa­ne de lei. Pro­cu­ro­rii au ajuns la con­clu­zia că banii, obţi­nu­ţi prin înşe­lă­ciu­ne sub for­mă de cre­di­te, au fost trans­fe­ra­ţi pe con­tu­ri­le mai mul­tor com­pa­nii off-shore, pen­tru a le deghi­za pro­ve­nienţa ile­ga­lă, iar ulte­ri­or, o par­te din ei a fost uti­li­za­tă pen­tru stin­ge­rea unor cre­di­te obţi­nu­te ante­ri­or de către învi­nu­it în băn­ci­le din R. Mol­do­va.