Principală  —  IMPORTANTE   —   PG a recepționat sesizarea socialiștilor…

PG a recepționat sesizarea socialiștilor prin care solicită procurorilor să investigheze dacă viceprim-ministrul Spînu a fost împuternicit de Guvern ca să negocieze condițiile contractului de livrare a gazelor naturale cu Gazprom

Procuratura Generală (PG) a recepționat denunțul făcut de către deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) pe numele viceprim-ministrului Andrei Spînu, prin care au solicitat procurorilor să investigheze dacă vicepremierul, ministrul al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a fost împuternicit de Guvern ca să negocieze condițiile contractului de livrare a gazelor naturale cu Gazprom.

Într-un comentariu pentru Ziarul de Gardă, procurora Mariana Cherpec, responsabilă de comunicare în cadrul PG, a menționat că PG a recepționat miercuri, 26 ianuarie, sesizarea deputaților comuniști și socialiști și că aceasta urmează a fi examinată de către angajații procuraturii.

La 25 ianuarie, socialiștii și comuniștii au declarat că vicepremierul Spînu și-a depășit atribuțiile de serviciu atunci când a negociat contractul de livrare a gazelor și cer procurorilor „să facă lumină” în procesul de procurare a gazelor naturale. Ei spun că au pregătit un denunț în baza articolul 328 din Codul Penal – excesul de putere sau depăşirea atribuţiilor de serviciu, pe care urmează să-l depună la PG. Parlamentarii au anunțat că vor depune o sesizare la PG în acest sens.

În replică, vicepremierul Spînu i-a îndeamnat pe deputații socialiști și comuniști, autori ai denunțului, să facă, toți în grup, un autodenunț la Procuratură și „să explice ei neglijența în serviciu timp de 30 de ani de când au fost în diferite funcții de conducere, să explice de ce nu avem stocuri de gaze, de ce nu avem interconectare energetică și de ce nu avem surse alternative”. Detalii aici