Principală  —  IMPORTANTE   —   Percheziții la domiciliul unui fost…

Percheziții la domiciliul unui fost șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale într-un dosar de îmbogățire ilicită

Ion Caracuian, șeful interimar al PCCOCS

Procurorii anticorupție efectuează în aceste momente percheziții la domiciliul fostului șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) Ion Caracuian într-un dosar de îmbogățire ilicită.

Informația a fost confirmată pentru Ziarul de Gardă de către procurora Mariana Cherpec, purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale (PG).

Pe 23 octombrie curent, fostul șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) Ion Caracuian a fost citat la Procuratura Anticorupție (PA). 

La începutul lunii octombrie, Ion Caracuian a demisionat din funcția de șef al PCCOS. Informația a fost confirmată pentru ZdG de Ion Caracuian: „Există o asemenea cerere. Am demisionat din motive personale”, a menționat Caracuian.

Pe 8 octombrie, Ion Caracuian a declarat pentru ZdG că a fost înștiințat despre încetarea mandatelor ajuncților interimari ai PCCOCS, Aurel Ciocan și Roman Dorogan.