Principală  —  IMPORTANTE   —   Ovidiu Scutelnic va asigura interimatul…

Ovidiu Scutelnic va asigura interimatul funcției de procuror adjunct al Procuraturii Hîncești, după reținerea lui Maxim Gropa

Ovidiu Scutelnic va asigura interimatul funcției de procuror adjunct al Procuraturii Hîncești, după ce procurorul șef al Procuraturii Hîncești Maxim Gropa a fost reținut fiind cercetat într-un dosar pentru îmbogățire ilicită și fals în declarația de avere.

O decizie în acest sens a fost adoptată vineri, 18 februarie, de către plenul Consiliului Superior al Procurorilor (CSP).

Ovidiu Scutelnic activează în Procuratura raionului Hîncești din 2010. În 2020, Scutelnic a indicată că ridicat de la Procuratura raionului Hîncești un salariu anual de 244 376 de lei. Scutelnic mai declară că deține în proprietate un apartament de 52 de metri.

La 16 februarie, procurorul șef al Procuraturii Hîncești Maxim Gropa a fost reținut pentru 72 de ore în dosarul în care este cercetat pentru îmbogățire ilicită și fals în declarația de avere.

Procurorii anticorupție au efectuat șapte percheziții la domiciliul lui Maxim Gropa, constituit dintr-o casă la sol cu două nivele, înregistrată pe numele tatălui procurorului vizat și neinclusă în declarația de avere. Perchezițiile au cuprins și două apartamente deținute de procuror, biroul de serviciu și două automobile, printre care un automobil înregistrat pe numele lui Gropa și utilizat de soția acestuia, un alt automobil înregistrat pe numele tatălui procurorului și utilizat de către procurorul-șef al Procuraturii raionului Hîncești. În declarația de avere depusă în 2020, Gropa a indicat că deține 1/4 dintr-un apartament și o mașină pe care a cumpărat-o în 2010 cu 3 mii de lei.