Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Opt persoane reținute pentru furt…

Opt persoane reținute pentru furt în proporții deosebit de mari

Poliţia şi Procuratura mun. Chişinău cu sprijinul angajaţilor BPDS “Fulger” a IGP au identificat o grupare criminală specializată în săvîrșirea furturilor în proporții deosebit de mari și anume sustragerea safeurilor din casele de amanet și schimburi valutare. Din grupare fac parte 12 persoane dintre care 8 au fost reținute, printre care și liderul grupării, cu solicitare de arest preventiv, alți patru fiind cercetați în stare de libertate, informează IGP.

Polițiștii au stabilit că bănuiții acționau pe timp de noapte prin deteriorarea ușii, și în circa 40 de secunde, sustrăgeau mijloacele financiare, bijuteriile şi dispăreau într-o direcție necunoscută. Iar, potrivit informaţiilor constatate de poliţişti şi procurori, pagubele materiale pricinuite agenţilor economici depăşește suma de 3500 000 de lei.

Suspecții s-au dovedit a fi 12 bărbați, cu vîrsta cuprinsă între 21 și 37 de ani, din Comrat și Ceadîr Lunga, o parte din ei având dublă cetățenie, majoritate din ei anterior judecați pentru infracțiuni grave (furt cu pătrundere, droguri, tîlhării, jafuri).

Gruparea activa de circa două luni, iar în urma investigațiilor, s-au acumulat probe concludente ce demonstrează implicarea acestora în comiterea a cel puţin șapte spargeri de schimburi valutare şi case de amanet.

Ultima încercare de furt a avut loc la 10 februarie curent, în sectorul Râşcani, cînd trei dintre suspecți au sustras un safeu cu bani şi articole din aur, de la o casă de amanet, dar ghinion, aceștia au fost reținuți de oamenii legii în flagrant delict.

Actualmente toți bănuiţii au fost reţinuţi în izolatorul Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău şi sunt cercetaţi penal pentru furturi în proporţii deosebit de mari. Ei riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 7 ani până la 12 ani. De asemenea, sunt investigate versiunile înaintate, privind complicitatea grupării criminale în alte infracţiuni grave înregistrate pe teritoriul ţării.