O nouă ședință de judecată în dosarul Platon, fără vreun rezultat

Astăzi, 11 ianuarie, a avut loc o nouă ședință de judecată în dosarul Platon. Atât apărarea, cât și partea acuzării au înaintat mai multe demersuri și recursuri către magistrații Judecătoriei Buiucani. Însă, ședința a fost amânată până pe data de 13 ianuarie, ora 11:00.

De asemenea, judecătorii au respins recursul avocaților care au cerut ca ședințele de judecată să fie publice. Omul de afaceri susține că nu i se permite să discute cu avocatul său.

Veaceslav Platon este cercetat penal pentru escrocherie şi spălare de bani în proporţii deosebit de mari, fapt ce a condus la prejudicierea Băncii de Economii cu aproximativ 800 milioane de lei. Procurorii au ajuns la concluzia că banii, obţinuţi prin înşelăciune sub formă de credite, au fost transferaţi pe conturile mai multor companii off-shore, pentru a le deghiza provenienţa ilegală, iar ulterior, o parte din ei a fost utilizată pentru stingerea unor credite obţinute anterior de către învinuit în băncile din R. Moldova.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

  1. Uncleded

    Mda, nu inteleg de ce se taraganeaza asa de mult cazul asta. Apropo, unde este avocatul vedeta, Ana Ursachi? Ca doar ea se luase sa-l apere pe Platon? Sau dupa ce a scos la iveala inregistrarea cu Usatii, se teme sa nu o pateasca din partea mancurtului?

  2. ivan cel groaznic

    De ce se taraganeaza? Pentru ca e multi impikati acolea, din cei cu nume sonore. Se va produce un cutremur politic, dac se dau nume si fapte la iveala. Ca doar nu sintem in europa si nici in romania ca sa se lupte cineva cu coruptia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *