O nouă ședință de judecată în dosarul Platon, fără vreun rezultat

Astăzi, 11 ianu­a­rie, a avut loc o nouă ședin­ță de jude­ca­tă în dosa­rul Pla­ton. Atât apă­ra­rea, cât și par­tea acu­ză­rii au îna­in­tat mai mul­te demer­su­ri și recur­su­ri către magis­tra­ții Jude­că­to­ri­ei Buiu­ca­ni. Însă, ședin­ța a fost amâ­na­tă până pe data de 13 ianu­a­rie, ora 11:00.

De ase­me­nea, jude­că­to­rii au res­pins recur­sul avo­ca­ți­lor care au cerut ca ședin­țe­le de jude­ca­tă să fie publi­ce. Omul de afa­ce­ri sus­ți­ne că nu i se per­mi­te să dis­cu­te cu avo­ca­tul său.

Vea­ce­slav Pla­ton este cer­ce­tat penal pen­tru escro­che­rie şi spă­la­re de bani în pro­porţii deo­se­bit de mari, fapt ce a con­dus la pre­ju­di­ci­e­rea Băn­cii de Eco­no­mii cu apro­xi­ma­tiv 800 mili­oa­ne de lei. Pro­cu­ro­rii au ajuns la con­clu­zia că banii, obţi­nu­ţi prin înşe­lă­ciu­ne sub for­mă de cre­di­te, au fost trans­fe­ra­ţi pe con­tu­ri­le mai mul­tor com­pa­nii off-shore, pen­tru a le deghi­za pro­ve­nienţa ile­ga­lă, iar ulte­ri­or, o par­te din ei a fost uti­li­za­tă pen­tru stin­ge­rea unor cre­di­te obţi­nu­te ante­ri­or de către învi­nu­it în băn­ci­le din R. Mol­do­va.Ediția tipărită a Ziarului de Gardă apare cu sprijinul DEPARTAMENTULUI POLITICI PENTRU RELAŢIA CU ROMÂNII DE PRETUTINDENI A MINISTERULUI DE EXTERNE AL ROMÂNIEI

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

  • Uncle­ded

    Mda, nu inte­leg de ce se tara­ga­nea­za asa de mult cazul asta. Apro­po, unde este avo­ca­tul vede­ta, Ana Ursa­chi? Ca doar ea se lua­se sa-l ape­re pe Pla­ton? Sau dupa ce a scos la ive­a­la inre­gis­tra­rea cu Usa­tii, se teme sa nu o pateas­ca din par­tea man­cur­tu­lui?