O nouă ședință de judecată în dosarul Platon

O nouă ședin­ță de jude­ca­tă în dosa­rul omu­lui de afa­ce­ri Vea­ce­slav Pla­ton are loc astăzi, 11 ianu­a­rie, la Jude­că­to­ria Buiu­ca­ni. Pro­cu­ro­rii cer pre­lun­gi­rea man­da­tu­lui de arest.

Omul de afa­ce­ri sus­ți­ne că nu i se per­mi­te să dis­cu­te cu avo­ca­tul său.

Vea­ce­slav Pla­ton este cer­ce­tat penal pen­tru escro­che­rie şi spă­la­re de bani în pro­porţii deo­se­bit de mari, fapt ce a con­dus la pre­ju­di­ci­e­rea Băn­cii de Eco­no­mii cu apro­xi­ma­tiv 800 mili­oa­ne de lei. Pro­cu­ro­rii au ajuns la con­clu­zia că banii, obţi­nu­ţi prin înşe­lă­ciu­ne sub for­mă de cre­di­te, au fost trans­fe­ra­ţi pe con­tu­ri­le mai mul­tor com­pa­nii off-shore, pen­tru a le deghi­za pro­ve­nienţa ile­ga­lă, iar ulte­ri­or, o par­te din ei a fost uti­li­za­tă pen­tru stin­ge­rea unor cre­di­te obţi­nu­te ante­ri­or de către învi­nu­it în băn­ci­le din R. Mol­do­va.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *