Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   (VIDEO) Morari: Nu există informații…

(VIDEO) Morari: Nu există informații că Platon a renunțat la cetățenia R. Moldova

Viorel Morari

Viorel Morari, șeful Procuraturii Anticorupție susține că, oficial, Veaceslav Platon încă este cetățean al R. Moldova, asta deși, avocații afaceristului din Ucraina afirmă că acesta ar fi renunțat la cetățenie, fiind doar cetățean ucrainean.

„El este cetățean al R. Moldova. Conform bazei de date, nu a fost retrasă cetățenia lui. La moment, cerere oficială pentru renunțarea la cetățenia R. Moldova n-a fost înregistrată, din informația care a fost verificată.  Poate el și a scris-o, poate avea intenția asta, dar nu este depusă. Indiferent însă de faptul că are el sau nu are cetățenie, el urmează a fi extrădat, cu condiția să nu fie cetățean al Ucrainei. Țările nu-și extrădează cetățenii proprii”, a concluzionat Morari, care a anunțat pentru astăzi, la ora 11.00, o conferință de presă la subiectul Platon.

ZdG precizează că ieri, unul din avocații lui Platon a anunțat că acesta „deja de mai mulți ani este cetă­țean al Ucrai­nei” și că a renunțat la cetățenia R. Moldova și cea a Federației Ruse.

Sursa Video: www.ZdG.md