Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Mandat de arest pentru ofițerul…

Mandat de arest pentru ofițerul CNA care ar fi luat mită

Imagine-simbol

Ofițerul CNA, care ar fi luat mită de 100.000 de euro de la președintele Federației de Baschet, Octavian Vucol, a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile. Decizia a fost luată de către magistrații Curţii de Apel Chişinău, care a admis contestarea procurorilor împotriva încheierii Judecătoriei Buiucani, care revocase măsura de reprimare a acestuia din arest în arest la domiciliu.

Amintim că, ofiţerul de investigaţie din cadrul CNA a fost reţinut acum o lună după ce ar fi pretins şi primit 100.000 de euro de la președintele Federației de Baschet pentru a mușamaliza cauza penală în privinţa acestuia. Potrivit lui Vio­rel Morari, șeful Pro­cu­ra­tu­rii Anti­co­rup­ție, temei pen­tru urmă­ri­rea penală a ser­vit denun­țul făcut de către Octa­vian Vucol, preşe­din­tele Fede­ra­ţiei de Bas­chet din R. Mol­dova (FBRM), care se află acum în izo­la­to­rul CNA, fiind bănuit de dobân­di­rea ave­rii stră­ine, prin înşe­lă­ciune, în pro­porţii deo­se­bit de mari.

„Potri­vit denun­țu­lui, ofi­țe­rul a pri­mit suma de 100.000 de euro, pen­tru a influ­ența deci­zia asu­pra unei cauze penale, de ase­me­nea, pen­tru a influ­ența nere­ți­ne­rea per­soa­nei res­pec­tive. În acest sens, ofi­țe­rul CNA a fost reți­nut vineri, 3 iunie, iar, la moment, pro­cu­ro­rul de caz îna­in­tează acu­za­rea per­soa­nei res­pec­tive”, a adă­u­gat șeful Pro­cu­ra­tu­rii Anti­co­rup­ție.

Anga­ja­tul CNA are sta­tut de Inspec­tor supe­rior al unei direc­ții din apa­ra­tul cen­tral din cadrul CNA. „Veri­fi­căm și ver­siu­nea că acesta ar putea avea niște com­plici și de aceea exa­mi­năm și o posi­bilă impli­care a altor per­soane în acest caz”, a sub­li­niat Morari.

Potri­vit demer­su­lui făcut de către Octa­vian Vucol, banii au fost luați în peri­oada inci­pientă, atunci când el nu era încă reți­nut.

Con­form legii, dacă ofițerul CNA va fi găsit vino­vat, acesta riscă o pedeapsă cu închi­soa­rea de 7 ani sau o amendă de 6000 de uni­tăți con­ven­țio­nale (120.000 de lei).