Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Mai multe persoane, între care…

Mai multe persoane, între care și un polițist, au fost reținute pentru trafic de droguri

Un angajat al unei instituţii medicale, un poliţist și chelneri din câteva cluburi ale capitalei au fost reţinuţi pentru trafic de droguri. Schema frauduloasă a fost deconspirată de oamenii legii pe parcursul zilei și nopţii de ieri, 26 octombrie 2016.

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate și Cauze Speciale de comun cu angajaţii Direcţiei Antidrog a Inspectoratului Naţional de Investigaţii au efectuat 28 de percheziţii, până la moment fiind reţinute 12 persoane implicate în scheme de realizare a drogurilor. În total, în automobilele și la domiciliile suspecţilor au fost depistate peste 30 g heroină, aproximativ 2 kg de marijuana și mijloace financiare de peste 150 000 lei, precum şi alte mijloace probatorii pe cauza penală.

Schema infracţională era condusă de un angajat al poliţiei, care a fost reţinut imediat după ce a transmis unui cetăţean mai multe pachete din polietilenă cu masă solidă de culoare cafenie, asemănătoare cu heroina cu o cantitate de aproximativ 20 gr.

De asemenea, în urma reţinerii poliţistului, ca rezultat al măsurilor întreprinse a fost depistată heroină cu greutatea de aproximativ 10 gr. Totodată, în automobilul de lux al acestuia au fost găsiţi peste 100000 lei MD, printre care și bani proveniţi din activitatea infracțională.

Întrebat cum se face că Plahotniuc anunța recent că începe lupta cu drogurile și la scurt timp încep aceste acțiuni, Dumitru Ștefârță, procuror PCCOCS a răspuns că  se aștepta la această întrebare. „Vreau să precizez faptul că noi documentăm aceste grupări de trei luni. Polițistul a intrat în vizor de o lună. Așa cum ați văzut în presă au mai fost furnizate și alte cazuri referitor la reținerea persoanelor implicate în asemenea acțiuni. Deci, la sigur n-are nicio tangență cazul menționat (anunțul lui Plahotniuc, n.r.)cu ceea ce s-a întâmplat ieri”,  a spus procurorul.