Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   (VIDEO) Jurnalist agresat la judecătorie…

(VIDEO) Jurnalist agresat la judecătorie de către polițiști. Nu vroia să stea pe scaun

Jurnalistul Oleg Brega a fost scos cu forța de către polițiști din incinta Judecătoriei Drochia, sub pretextul că acesta nu li s-a subordonat. Brega susține că i se cerea să stea pe scaun.

La data de 9 iunie curent, jurnalistul și activist civic Oleg Brega a mers la Judecătoria Drochia pentru a monitoriza un caz în instanța de judecată. Acesta susține că magistrații și polițiștii au acționat în comun pentru a-l împiedica să asiste la un proces de judecată.

Am încercat să asist la un proces în care primăria Drochia vroia să ia copiii unei femei fără domiciliu stabil. De acest dosar se ocupă însuşi preşedintele instanţei. Chiar dacă doi judecători m-au asigurat că şedinţa încă n-a început, cât am fost scos afară și am apelat 902, procesul deja a avut loc fără mine. Am scris plângere penală. Sper că MAI și Procuratura vor pedepsi purtătorii de epoleți care sar la oameni”, a declarat jurnalistul.

Din imaginile video realizate de Oleg Brega se vede cum acesta a încercat să găsească sala de judecată, dar a primit informații contradictorii de la polițiști și magistrați. Apoi vedem cum doi polițiști îl țin imobilizat pe jurnalist în curtea Judecătoriei. Aceștia explică gestul lor prin faptul că „nu v-ați subordonat polițistului”. După acest incident, Brega a apelat poliția la 902.

Contactați telefonic, cei din administrația Inspectoratului de Poliție Drochia au evistat să discute cu reporterul Ziarului de Gardă despre acest incident.

Sursa Video: www.Curaj.TV