Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Judecătoria sectorului Centru are un…

Judecătoria sectorului Centru are un nou preşedinte

Marţi, 3 februarie 2015, la şedinţa Consiliului Superior al Magistraturii s-a decis ca Ecaterina Palanciuc (foto) să devină preşedinte interimar la Judecătoria Centru, în locul lui Ion Ţurcan, mandatul căruia a expirat. Tot în şedinţa de marţi, membrii CSM au respins candidatura Nataliei Berbec la funcţia de judecător la Judecătoria Hânceşti.

În cadrul şedinţei, membrii Consiliului Superior al Magistraturii, în urma desfăşurării concursului, au propus Preşedintelui Republicii Moldova numirea prin transfer în funcţia de judecător la Judecătoria Centru, mun. Chişinău a domnului Munteanu Dorin. Candidatura doamnei Berbec Natalia de a fi propusă pentru numirea în funcţie de judecător la Judecătoria Hânceşti a fost respinsă.

A fost respinsă şi cererea judecătorului Marina Anton de amânare a informaţiei domnului Mihai Poalelungi, preşedintele Curţii Supreme de Justiţie, cu privire la acţiunile unor judecători ai Curţii de Apel Chişinău, iar informaţia vizată a fost remisă Inspecţiei judiciare pentru verificare.

De asemenea, Consiliul a respins cererea de revizuire a judecătorului Gheorghe Balan, împotriva hotărârii CSM nr. 526/18 din 17 iunie 2014, ca inadmisibilă.

Consiliul Superior al Magistraturii a luat act de prescripţia Ministerului Finanţelor privind rezultatele inspectării financiare complexe a activităţii economico-financiare a Judecătoriei Centru, mun. Chişinău, Judecătoriei Ciocana, mun. Chişinău, Curţii de Apel Bălţi, Judecătoriei Făleşti, Judecătoriei Briceni, Judecătoriei Floreşti, Judecătoriei Bălţi, Judecătoriei Teleneşti, iar referitor la Judecătoria Orhei, examinarea a fost amânată, membrii CSM urmând să efectueze o vizită pentru a constata situaţia reală în cadrul instanţei.

S-a acceptat cererea cu privire la anunţarea concursului pentru suplinirea funcţiei de judecător la Judecătoria Soroca.

Prin Hotărârea CSM, în legătură cu expirarea împuternicirilor domnului Ţurcan Ion, preşedintelui Judecătoriei Centru, mun. Chişinău, a fost desemnată doamna Ecaterina Palanciuc, în calitate de preşedinte interimar al judecătoriei nominalizate.

De asemenea, în cadrul şedinţei Consiliului Superior al Magistraturii din 03 februarie 2015 s-au soluţionat chestiuni cu privire la aprobarea cheltuielilor necesare pentru desfăşurarea Adunării Generale a Judecătorilor din 13 martie 2015, delegarea judecătorilor formatori pentru participare la seminare, unele neclarităţi legate de avizarea Statului de personal al CSM pentru anul 2015, cererile unor candidaţi la funcţia de judecător de remitere a materialelor Comisiei de absolvire a INJ şi Colegiului de selecţie pentru o eventuală numire în funcţie, demersul unor preşedinţi/vicepreşedinţi ai instanţelor judecătoreşti referitor la acordarea concediului de odihnă anual, desemnarea unor judecători pentru exercitarea atribuţiilor judecătorului de instrucţie, acordarea gradelor de calificare unor judecători.

sursa foto: magistrat.md