Principală  —  IMPORTANTE   —   Incertitudine privind desfășurarea turului doi…

Incertitudine privind desfășurarea turului doi al alegerilor de la Bălți. CEC cere Curții de Apel să explice termenul de executare a deciziei instanței de fond privind excluderea candidatei „Șor” Marina Tauber din cursă

Cu câteva ore înainte de desfășurarea celui de-al doilea tur de scrutin al alegerilor locale noi pentru funcția de primar al municipiului Bălți nu există o claritate în legătură cu desfășurarea scrutinului, după ce Judecătoria Bălți a decis excluderea candidatei Partidului Politic „ȘOR” Marina Tauber din cursa electorală.

În context, într-un comentariu pentru Ziarul de Gardă responsabilii de la Comisia Electorală Centrală ne-au comunicat că CEC a formulat și expediat un document către Curtea de Apel prin care au solicitat instanței de apel să explice termenul de executare a deciziei Judecătoriei Bălți privind excluderea candidatei „Șor” Marina Tauber din cursa electorală.

După ce CA Bălți se va expune, CECEM se va întruni în ședință și va reveni la aprobarea hotărârii emise de Judecătoria Balti privind excluderea Marinei Tauber din cursă pentru că CECEM Bălți a înregistrat-o în cursă”, ne-a comunicat Rodica Sîrbu, purtătoarea de cuvant a CEC.

Solicitat de ZdG, vicepreședintele CEC, Pavel Postică, a menționat că după ce Curtea de Apel Balți se va expune pe marginea hotărârii Judecatoriei Balți care a decis excluderea Marinei Tauber din cursa pentru Primăria Bălți și după ce membrii CECEM Bălți vor adopta o hotărâre în acest sens, CEC se va întruni în ședință și „va anunța soarta turul doi al alegerilor de la Bălți”.

Cu aceeași solicitare a venit și Consiului Electoral de Circumscripție Electorală Municipală Bălți.

Judecătoria Bălți a decis sâmbătă, 4 decembrie, scoaterea Marinei Tauber din cursa pentru Primăria Bălți. Decizia a fost pronunțată de către magistrata Natalia Costaș. Avocații Marinei Tauber au anunțat că vor contesta decizia la Curtea de Apel (CA) Bălți. Detalii aici

La 1 decembrie, Comisia Electorală Centrală (CEC) a solicitat, printr-o Hotărâre, Judecătoriei Bălți scoaterea Marinei Tauber, candidata Partidului Politic ȘOR, din cursa electorală pentru funcția de primar al municipiului Bălți.

Decizia CEC vine după ce Nicolai Grigorișin, candidatul independent care urmează să se dueleze cu Tauber în turul doi pentru Primăria de la Bălți, a solicitat CEC-ului să verifice rapoartele de cheltuieli depuse de către Marina Tauber, acuzând mai multe nereguli.

Astfel, prin hotărârea adoptată, membrii CEC au constatat că Marina Tauber a utilizat în campania electorală fonduri financiare și materiale nedeclarate folosite pentru hrana simpatizanților și activiștilor care au susținut-o în campania pentru primul tur de scrutin, de cel puțin 34 260 de lei, astfel depășind plafonul maxim stabilit de CEC, cu cel puțin 9 514 lei.

Citiți și: Motivele pentru care CEC a solicitat Judecătoriei Bălți excluderea Marinei Tauber, candidata Partidului ȘOR, din cursa electorală pentru Primăria Bălți