Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Fostul șef al PCCOCS Ion…

Fostul șef al PCCOCS Ion Caracuian, citat la Procuratura Anticorupție

Foto: Cornelia Cozonac

Fostul șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) Ion Caracuian a fost citat pentru sâmbătă, 23 octombrie, la Procuratura Anticorupție (PA). Informația a fost confirmată pentru Ziarul de Gardă de către Mariana Cherpec, purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale (PG).

Potrivit Marianei Cherpec, actualmente, acțiunile procesuale sunt în curs de desfășurare.

„Domnul Caracuian a fost citat pentru astăzi la Procuratura Anticorupție. La moment, acțiunile procesuale sunt în curs de desfășurare. Când vor fi finisate, vom reveni cu mai multe detalii”, a declarat purtătoarea de cuvânt a PG.

La începutul lunii octombrie, Ion Caracuian a demisionat din funcția de șef al PCCOS. Informația a fost confirmată pentru ZdG de Ion Caracuian: „Există o asemenea cerere. Am demisionat din motive personale”, a menționat Caracuian.

Pe 8 octombrie, Ion Caracuian a declarat pentru ZdG că a fost înștiințat despre încetarea mandatelor ajuncților interimari ai PCCOCS, Aurel Ciocan și Roman Dorogan.

Ion Caracuian a fost desemnat căștigător al concursului pentru funcția de procuror șef al PCCOCS la 4 septembrie 2020. Pe atunci, șef interimar al PCCOCS, Caracuian a fost singurul candidat înscris în concurs.