Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Fostul șef al Băncii de…

Fostul șef al Băncii de Economii, reținut de CNA

Centrul Național Anticorupție anunță că Grigore Gacikevici, fostul șef al Băncii de Economii, a fost reținut în cadrul unui dosar pornit pe faptul încălcării regulilor de creditare. Acesta este reținut pentru 72 de ore și se află în custodia CNA.

Amintim că anticoruptie.md scria în februarie 2014 că fostul președinte al Consiliului de Administrație al Băncii de Economii Grigore Gacikevici, demis în august 2012, este acuzat în mai multe dosare intentate de Centrul National Anticoruptie, pe motivul încălcării regulilor de creditare și pe motivul dobândirii creditelor prin înșelăciune, în rezultatul cărora BEM a fost prejudiciată cu 4,5 mil. de euro și circa 4 mil. de lei. Dosarul a fost deschis după ce CNA a constatat că de pe conturile Băncii de Economii au dispărut 400 mln. de lei. Banii au fost acordați cu titlu de credite unor companii care fie au falimentat, fie nu-și pot întoarce datoriile.

Menționăm că Grigore Gacikevici a condus Banca de Economii din 2004 și până în august 2012, când Consiliul BEM nu i-a mai prelungit contractul. În ultimii doi ani de șefie, acesta ar fi acordat cele mai multe credite neperformante.