Principală  —  IMPORTANTE   —   Două persoane vor comparea pe…

Două persoane vor comparea pe banca acuzaților pentru punerea în circulație, pe teritoriul municipiului Bălți, a valutei străine false

Procuratura municipiului Bălți informează despre destructurarea în comun cu angajații Secției nr.1 a Direcției Investigații «Nord» a INI al IGP a unei scheme infracționale de punere în circulație pe teritoriul municipiului Bălți a mijloacelor bănești false în valută străină.

Astfel, procurorii au identificat și reținut două persoane, care în februarie 2021, aflându-se pe teritoriul municipiului Bălți, au pus în circulație două bancnote false cu nominalul de 100 dolari SUA.

Ținând cont de probatoriul administrat, cauzele penale în privința celor două persoane învinuite în săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a semnelor bănești false (art.236 din Codul penal), au fost expediate în instanța de judecată pentru examinare în fond.

Procurorii în comun cu ofițerii de poliție, continuând investigațiile în vederea stabilirii persoanelor care au transmis bancnotele false celor două persoane vizate supra, au mai identificat și o altă persoană implicată în schema infracțională.

În rezultatul perchezițiilor efectuate la domiciliul acestui figurant, au fost depistate 381 bancnote cu nominalul de 50 euro, suspecte a fi false, în sumă totală de 19 050 euro.

* Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.