Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Dosarul Primăria: Vlad Coteț și…

Dosarul Primăria: Vlad Coteț și Radu Blaj au fost reținuți pentru 72 de ore

Viceprimarul Vlad Coteț și Radu Blaj, șeful adjunct al Direcției Generale Arhitectură, Urbanism și Relații Funciare, sunt vizați în dosarul de corupție. Anunțul a fost făcut de către reprezentanții Centrului Național Anticorupție (CNA). Cei doi, împreună cu alte trei persoane au fost reținuți pentru 72 de ore. Însă, Vlad Coteț a fost transportat la Spitalul de Urgență pentru investigații. „Dacă medicii vor stabili că acesta are nevoie de spitalizare, atunci viceprimarul va fi internat la spitalul penitenciarului, iar dacă acesta se va simți bine atunci va fi dus în izolatorul CNA”, a menționat Bogdan Zumbreanu, Șeful Direcției urmărire penală din cadrul Centrului Național Anticorupție.

Menționăm că în această dimineață, anga­ja­ții CNA au efectuat mai multe percheziții la birourile, domiciliile și automobilele persoanelor bănuite de acțiuni de corupție.

Amin­tim că la 22 febru­a­rie, curent, CNA, de ase­me­nea, a efec­tuat 18 per­che­zi­ții la Pri­mă­ria Chi­și­nău. Ast­fel, 17 per­soane au sta­tut de bănuit. Doi anga­jaţi ai Pri­mă­riei sunt sus­pec­taţi de coru­pere pasivă, iar alte 15 per­soane (fun­cţio­nari ai admi­nis­tra­ţiei publice locale, repre­zen­tanţi ai agenţi­lor eco­no­mici, per­soane fizice) sunt sus­pec­tate de coru­pere activă.