Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ Președinta Maia Sandu a…

DOC Președinta Maia Sandu a semnat decretele privind demisiile a doi magistrați

Foto: ZdG

Președinta R. Moldova, Maia Sandu, a semnat decretele privind demisiile a două magistrate: judecătoarea Aliona Corcenco de la Curtea de Apel Bălți, precum și a judecătoarei Maria Negru de la Curtea de Apel Chișinău.

Decretul privind eliberarea Alionei Corcenco din funcția de judecătoare la Curtea de Apel Bălți:



Sursa foto: magistrat.md

Aliona Corcenco și-a început activitatea în calitate de judecătoare la Judecătoria raională Şoldăneşti, fiind numită în funcție pe un termen de 5 ani. Ulterior, a fost desemnată în funcţia de judecătoare la Curtea de Apel Bălţi.

Pe 3 noiembrie 2017, Corcenco a fost desemnată, pe un termen de trei ani, în funcția de vicepreședintă a Curții de Apel Bălți.

Pe 10 noiembrie curent, judecătoarea Aliona Corcenco de la Curtea de Apel Bălți, a înaintat o cerere Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), prin care a solicitat acceptarea cererii de demisie din funcţia de judecătoare cu achitarea indemnizaţiei unice de concediere.



Decretul privind eliberarea Mariei Negru din funcția de judecătoare de la Curtea de Apel Chișinău:

Sursa foto: magistrat.md

Maria Negru a fost promovată în funcția de judecătoare la Curtea de Apel Chișinău, în 2014, pe când fratele său Gheorghe Avornic era membru al Consiliului Superior al Magistraturii.

În anul 2005, Maria Negru a început să lucreze la Judecătoria Hâncești. Ulterior, în 2011 a fost transferată la Judecătoria sectorului Centru, municipiul Chișinău, iar peste trei ani a fost desemnată judecătoare la Curtea de Apel Chișinău.

Arborele genealogic al justiției