Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ După aproape o lună,…

DOC După aproape o lună, CSM se va întruni marți în ședință: va examina cererea de demisie a unui judecător

După aproape o lună, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) se va întruni marți, 2 noiembrie, în ședință. Acesta urmează să examineze 23 de subiecte, inclusiv cererea de demisie a judecătorului Ion Dodon de la Judecătoria Căușeni.

Ordinea de zi a ședinței include demersul Autorității Naționale de Integritate (ANI), referitor la executarea notificării în privința unui judecător.

Membrii CSM urmează să examineze demersul președintelui interimar al Judecătoriei Chișinău, Vitalie Stratan, cu privire la transferul judecătorului Eugeniu Beșelea de la sediul Buiucani la sediul centru al instanței. Totodată, aceștia urmează să examineze subiectul cu privire la expirarea împuternicirilor unor președinți și vicepreședinți ai instanțelor judecătorești și desemnarea exercitării interimatului.

În cadrul ședinței din 2 noiembrie curent, CSM se va expune asupra cererilor unor judecători şi candidaţi de remitere a materialelor Colegiului de evaluare a performanţelor judecătorilor şi/sau Colegiului pentru selecţia şi cariera judecătorilor pentru o eventuală promovare/numire în funcţie.

Pe 14 octombrie 2021, responsabilii din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) au emis o notă prin care anunțau că plenul CSM, prin Hotărârea din 28 septembrie , a prelungit termenul de depunere a cererilor de participare la concursurile pentru suplinirea funcțiilor vacante de conducere în unele instanțe de judecată.

Astfel, a fost prelungit termenul pentru următoarelor posturi vacante: președinte la judecătoriile Chișinău, Criuleni, Edineț, Strășeni; vicepreședinte al judecătoriilor Chișinău (sediul Ciocana), Drochia și Edineț.

Pe 5 octombrie curent, CSM s-a întrunit în ședință. Atunci, concursul pentru suplinirea funcției vacante de vicepreședinte al Judecătoriei Chișinău, sediul Centru, a eșuat. Detalii aici.