Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   (doc) Decizia Curţii de Apel…

(doc) Decizia Curţii de Apel în dosarul lui George Simion. Prima instanţă a sfidat securitatea naţională?

George Simion, liderul Platformei unioniste Acţiunea 2012 a ajuns în R. Moldova, după ce acum două zile a fost oprit la Vamă, acolo unde i s-a spus că are interdicţia de a intra pe teritoriul ţării noastre. Decizia grănicerilor ţine de hotărârea Curţii de Apel Chişinău din 30 noiembrie 2015, care a admis recursul Biroului Migraţie şi Azil, după ce, iniţial, în luna septembrie, Judecătoria Centru a suspendat decizia Biroului Migraţie şi Azil din luna mai 2015, prin care Simion a fost declarată persoană „indezirabilă”.

La 30 noiembrie 2015, un complet de judecători format din Mihail Ciugureanu, Boris Bârcă şi Eugen Clim au admis recursul Biroului Migraţie şi Azil şi a anulat decizia Judecătoriei Centru. În recurs, reprezentanţii Biroului Migraţie şi Azil au precizat că decizia Judecătoriei Centru a „sfidat securitatea naţională”. Astfel, din 30 noiembrie 2015, Simion a devenit, din nou, persoană indezirabilă pe teritoriul R. Moldova. Cei trei judecători de la Curtea de Apel îşi motivează decizia în baza unui document al Serviciului de Informaţii şi Securitate, care este secretizat. Totodată, aceştia susţin că prima instanţă nu a luat în calcul consecinţele care sunt pentru securitatea naţională.

Vedeţi mai jos, decizia instanţei de judecată din dosarul lui George Simion şi motivarea judecătorilor:

Dosar-02-3r-19692-22102015-3451

Duminică, mai mulţi reprezentanţi ai Tinerilor Moldovei au pichetat sediul Biroului Migraţie şi Azil. Ulterior, Simion s-a întâlnit cu Olga Poaleluni, şefa Biroului Migraţie şi Azil, cerându-i explicaţii, iar ulterior, demisia. La rândul său, funcţionara a precizat că a acţionat în conformitate cu legislaţia R. Moldova.